Boxtel

laatst bijgewerkt: 21-06-2016

21-0741

21-0741 –¬†Tankautospuit

Merk:Scania P114C340
Functie:Tankautospuit (TS)
Kenteken:BN-BR-87
Datum in dienst:2002
Opbouw:Carrosserie Touw

boxtel_21-0741

Waaruit bestaat de 21-0741

In het voertuig is verwerkt:

  • Dynawatt 4000
  • Lichtmast Teklite TF 445
  • Elektrische haspels HR 46
  • Godiva LD/HD pomp WTA 3010/313 1244
  • ARBO-Ladderrek
  • Watertank

Het Dynawatt 4000 systeem bestaat uit 250-volt draaistroom dynamo en de elektronische controle unit. Het systeem is voorzien van een aardlekschakeling. Het maximale vermogen is 4000W en 230-volt. Ieder randapparaat geschikt voor een 230-volt spanningsbron kan worden aangesloten op het systeem.

De lichtmast Teklite TF 445 is een telescopische mast die met een maximale toegelaten werkdruk van 1.8 bar uit te schuiven is. De mast is ook te koppel aan een afzonderlijke luchtfles, of aan het remluchtdruksysteem van het voertuig. Deze mast wordt gebruikt bij het verlichten van de directe omgeving van het voertuig. In de top van de mast zijn twee halogeen lampen bevestigd. Beide te samen goed voor 500W licht.

Twee elektrische haspels HR 46 zijn er gemonteerd aan beide zijde van het voertuig. De lengte van de slang op de haspel is 90 meter en de slang is 19mm doorsnee. Beide haspels zijn voorzien van los te koppelen HD-pistolen. Voor het oprollen van de haspel kan gebruik worden gemaakt van de voetpedalen, hiermee is de elektrische haspel te bedienen.

De Godiva WT serie twee -traps pomp is een gecombineerde druk pomp. De pomp kan worden ingezet voor groot volume, lage druk (LD) of voor klein volume, bij hogedruk (HD) of beiden tegelijkertijd. Een overdruk ventiel is standaard gemonteerd op de pomp, hierdoor kan een kleine hoeveelheid water terugstromen naar de LD pompzijde dit om overmatige drukopbouw te voorkomen bij gesloten HD kranen. Ontluchten van de pomp geschiedt door middel van een plunjerpomp.De Nominale opbrengst 3000 liter/ minuut bij 10 bar en 3 meter zuighoogte.

Het ARBO-Ladderrek heeft een hydraulisch gedeelte voor het kantelen van het rek. De bediening geschiedt bij de pomp en komt achter het voertuig omlaag. De hoogte die is dusdanig dat men er nog onderdoor kan lopen indien het rek naar beneden is gekanteld. Het ARBO-ladderrek is ook de opslag voor de enkele ladder en de nevelkogel.

De watertank is ingebouwd in het voertuig en heeft een inhoud van 3000 liter.Op de tank zit een overloopleiding aangesloten voor overtollig water.De tank is gevuld met leiding water. Deze mogelijkheid is er, voor de kazerne, vanaf de bovengrondse brandkraan om de tank te vullen.

Extra:

Bij een regionale inzet wordt er gebruik gemaakt van de Scania.
Het voertuig en volledige bemensing (max. 9 personen) is ingedeeld in het A200 peloton.